keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Rahkaudesta jouluun

Jouluiset kausimaut on nyt testattu. Piparirahkan tuoksu toi mieleen juustokakun piparipohjalla, ja pidin siitä enemmän, mutta makukamppailussa luumu-kaneli vei voiton. Maku oli jotenkin "aidompi" ja toi minulle vahvasti mieleen jouluaaton riisipuuron luumukiisseleineen. Toki ihania olivat molemmat, ei varmasti jäänyt viimeiseksi ostokerraksi. Onkohan olemassa muita jouluisia rahkamakuja? Jäin koukkuun. ;)






Juurikin näiden rahka-asioiden innoittamana aloin miettimään makujen ja tuoksujen aiheuttamia mielleyhtymiä. Luumurahka vei minut heti aaton puuropöytään, kun taas piparirahka joulunodotukseen. Vaikka piparit ovat hyviä, tulee niitä syötyä enemmän joulua odotellessa, kuin juuri aattona. Sunnuntaina huomasin taas pitkästä aikaa kynttilöitä poltellessa, että niistäkin tuli heti joulu mieleen. Samoin tänään mandariinia kuoriessani. Ne eivät ole täysin sama asia, kuin vaikka juuri piparintuoksu, joka liittyy vain jouluun, koska kyllähän esimerkiksi mandariineja ja rahkaa voi syödä ympäri vuoden. Ne eivät ole "aitoja", vain jouluun liittyviä asioita, mutta silti varsinkin näin joulunodotusta aloittaessa tulee tehtyä tällaisia huomioita, joka vuosi uudestaan. :)

Iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti